I disse tider hvor vores hjem bliver mere og mere automatiserede som en del af IoT (internet of things)-teknologien, er det snart kun fantasien, som sætter grænser for, hvad der kan automatiseres, gøres smartere og kobles op til internettet. Særligt de danske hjem bliver mere og mere ‘smarte’, og det skyldes blandt andet, at det bliver mere og mere udbredt med produkter, som gør, at vores ting derhjemme kan kobles op til nettet og styres via disse produkter.

Et af de produkter, som er kommet til det danske markeder Somfy. Somfy eller Somfy Smart TaHoma som løsningen hedder, er en løsning, hvor man kobler sine devices derhjemme op til nettet via Somfy Smart TaHoma. Via en app på eksempelvis sin smartphone, kan man så styre de devices, som er koblet op på løsningen.

En af de devices som kan kobles op på løsningen er elektriske rullegardiner. Her kan man altså rulle dem op op ned efter behov, og det er helt uden, at man behøver at være hjemme for at gøre det. Det eneste det kræver er, at ens telefon har adgang til internettet, så man via app’en kan tilgå sin hjemmeløsning Somfy Smart TaHoma. Dette er eksempelvis rigtig smart, hvis man skal ud og rejse, og imens man er ude og rejse gerne vil have det til at synes, at der er nogen hjemme. Set i lyset af, at ens lamper derhjemme også kan tilkobles løsningen, kan man altså, til trods for man ikke er hjemme, ændre både positionerne på ens rullegardiner og lade lyset være skiftevis slukket og tændt, således det ligner, at der er nogen hjemme. På den måde tyverisikrer man sit hjem ved hjælp af ny teknologi.

Med Somfy Smart TaHoma er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser, og der er derfor et væld af muligheder for, hvad der kan kobles på løsningen. Det behøver ikke udelukkende være rullegardiner, men kan også være overvågningskameraer, for blot at nævne en anden løsning. Læs mere på poweredblinds.dk