Forhindringsløb som motionsform har indenfor de seneste år vundet mere og mere indpas. Og selvom man måske skulle tro, at den udfordrende motionsform hører eliten af sportsudøvere til, så er det langt fra sådan, det reelt forholder sig. Forhindringsløb, eller OCR-løb, som det hedder på fagsprog er for alle, begyndere såvel som øvede motionister. Det handler ikke kun om at vinde, det handler i lige så høj grad om, dels at flytte grænser, være en bedre udgave af sig selv og ikke mindst om at have det sjovt.

Forhindringsløb foregår ved, at man løber rundt på en bane svarende til de, man ser militæret træner på. Banerne har forskellige sværhedsgrader og findes også i forskellige distancer, hvor man forud for løbet selv kan bestemme, hvilken distance man ønsker at løbe. For begynderen giver det måske mest mening, at man starter med en kortere distance, hvor den garvede OCR-løber tager den længere distance. Man er dog ikke tvunget til at tage den korte eller lange distance, uanset hvilket niveau man befinder sig på.

Da forhindringsløb ofte foregår på baner, der er mudret og med forhindringer, der stiller krav til ens tøj, kan det være en rigtig god idé med noget ocr tøj eller, som det også kaldes mere internationalt, ocr clothes. Der findes masser af forskelligt ocr clothes, og derfor er det en god idé, at man tager et kig på, hvad man selv føler, kunne være det rigtige. Nogen hælder mest til løsthængende shorts, mens andre hellere vil have tætsiddende tights på, som ikke hænger i, når man eksempelvis skal kravle over en mur, eller kaste sig ned i mudret under ‘strømdækkenet’. Det er helt individuelt, hvad man synes, fungerer bedst for en selv, og derfor er der ikke noet ocr-tøj, der er mere rigtigt end andet.

Vil man shoppe ocr-tøj, kan man med rette klikke sig ind på https://www.ocrvikings.com