Du kan ikke komme uden om en strandtur til Vesterhavet i Danmark. Brede sandstrande, og Nordeuropas absolut bedste.
Oplev Vestkystens specielle atmosfære, de karakteriske badehuse, krigshistorie, aktiviteter og fiskekuttere.


Alt sammen i lyset af den mageløse natur, hvor strandens kridhvide sand, klitternes lysende grønne marehalm og Vesterhavets dybblå vand stråler om kap.

Kilometerlange strande

Mærk det fine, bløde sand mellem tæerne – oftest varmet af solen, andre gange kølet ned af vestenvinden, der uundgåeligt også har sin gang på de brede strande.

Hvad enten du vil dovne den med en bog i din egen private gryde i klitterne, bygge sandslotte med ungerne eller udfordre familien i alskens strandspil er her plads til det. Strandene strækker sig nemlig over mange kilometer, så det bliver ikke noget problem at finde plads, også selvom du har stole, parasoller, køletasker og hele legearsenalet med.

Det er tilladt at køre helt ned på strandene i bil mange steder, og det er en oplevelse i sig selv. Men det er også praktisk, når du skal have den helt store oppakning med til en uforglemmelig stranddag.

Hvis du ikke er så vild med tanken om biler på stranden er der også steder hvor dette ikke er tilladt. Her finder du dejlige stranddele, der er spærret for bilkørsel om sommeren, og hvor børnefamilier og legesyle sjæle kan boltre sig i ro og mag.

Rent vand og windsurfing

Der er noget ganske særligt over Vesterhavets strande og på én gang barske og blide natur. Nyd synet af det nærmest uendelige hav, der strækker sig mørkeblåt mod horsionten, mens du dypper tæerne i de blide bølger eller snupper en forfriskende dukkert i det rene, indbydende vand.

Eller prøv kræfter med surfing, windsurfing og stand up paddle surfing, hvor Vesterhavet er kendt som et af de bedste begyndersteder i landet. Også øvede surfere kan finde udfordringer i de til tider heftige bølger på vestkysten.